Sajūtas dzīvojot ārpus Latvijas?

Izklaidējos skatoties Youtubē krievu emigrantu dzīvi ASV un Izraēlā. Prātā uznira jautājums. Kā gan ārvalstīs dzīvojot jūtas latvieši? Vai nav atsvešinātības sajūta? Jeb gluži otrādi, jūs lieliski iejūtaties pašreizējā mītnes zemē?

100sun (2016-02-11 12:50)  1 3 Bija laiks, kad dzīve noritēja ASV.
Pirmās sajūtas bija ekstrēmas, jo esi viens, svešumā un ļoti tālu no ģimenes, draugiem, kas parasti ir līdzās.
Bet, svešā vidē ir otra lieta, kas ļoti palīdz - neviens Tevi nezin un ir viegli kontaktēties ar svešiem cilvēkiem, jo viņiem esi interesants tu, un viņi tev.
Kad parādās draugi un ikdiena aizrit jaunā kvalitātē - tu jau iederies vidē un lēnām nepieciešamība pēc LV izzūd.
Ja nodzīvo bez atbraukšanas līdz LV gadus divus, domāju, ka pastāv maza iespēja, ka cilvēks no turienes atgriezīsies.
Pāris latvieši tur bija, dzīvoja kādas latviešu miljonāres paspārnē un ik pa laikam ieradās ciemos, pamācot kā labāk dzīvot - parazitēt. Tracināja.
Vajag strādāt ārzemēs, īpaši, ja ir iespēja pastrādāt profesijā, bet dažādās valstīs, tas ir ideāls veids, kā augt profesijā un būt konkurētspējīgam starp citiem profesijas brāļiem.

Sanpaulija (2016-02-11 16:22)  1 1 Cilvēki visā pasaulē ir vienādi, ar problēmām, priekiem un bēdām. Atšķiras vide, kur dzīvo un valoda. Esmu jau 6 gadus ārzemēs, dažādās valstīs, man patīk iepazīt pasauli, bet neaizmirstu, ka esmu latviete

piparbecinja (2016-02-11 16:35)  3 2 Cilvēki tur ir daudz laipnāki, atvērtāki, kašķi mazāk meklējoši, mazāk kotrolējoši, mazāk vīzdegunīgi, lojālāki, godīgāki. Diena pret nakti.

VECA_PIEPE (2016-02-11 21:38)    3 Juutos lieliski, jo neesmu tik bagaata, lai vareetu atljautos dziivot Latvijaa.
Shinii gadiijumaa ir nepiecieshams personisks skatiijums un izveeles briiviiba sakaraa ar "dziivot" vai "izdziivot". Man kaut kaa tuvaaks ir dziivoshanas modelis, ne izdziivoshanas ekstreems.

Postremo (2017-01-10 08:33)      ilgi , gadiem ilgi , bija taa, ka pirmdienaas , braucot uz darbu , bija konkreeta depresija. Bet ar laiku iedziivojos protams , jauns kolektiivs, darba liidz ausiim, un ir savaa zinnaa gandariijuma sajuuta . Un tagad, ja esmu kur aizbraucis, atgriezzoties savaa Nnujorka, ieraugot debesskraapju smailes taalumaa , pat asara nobirst. Maajas. Liidziigi ir arii, kad lidmassiinaa pazinno, ka nolaizzamies starptautiskajaa lidostaa Riiga. Taa tas ir. Un ir lloti labi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu