Vai pārcelties uz UK?

ir tada lieta,esmu divu bernu mamma,...dzivoju latvija viena....bet uk dzivo radi,kuri jau kadu gadu mani vnk velk uz turieni...visadus viedoklus esmu saklausijusies paru parem,bet izskirties nevaru nekadi...ka tur butu un vai tiesam tur ir tik katastrofali?vrb ir kada mammite,kuria ir tiesi tada pati situacija ka man,bet sperusi pirmo soli un devusies uz uk un dzivo tur...

kokote (2013-09-04 14:38)      Jautātājai 25 gadi un 2 bērni- tātad pirmsskolnieki- tā man domātt ir pirmā problēma, kas viņus pieskatīs, kamēr māmiņa strādās, maziem bērniem ārsts vajadzīgs- kā tur ar šo sistēmu, kāds būs tas darbs, vai radi vismaz sākumā izmitinās, kā būs ar visa sagādāšanu bērniem...tikai tādi praktiskie jautājumi, ja būtu jāpārceļas kaut uz citu pilsētu tepat LV, bet UK vēl klāt valodas prasme, kurai jābūt labai, lai varētu integrēties sabiedrībā (kaut ās pašas sociālo pabalstu u.tml. lietas nokārtot)...jāsalīdzina tās iespējas, kas ir te un kādas būs tur. Es jau ieteiktu ieklausīties Ponijas tekstos un izvērtēt pašai (to padomu Tev dod cilvēks, kurš kā var saprast jau vairākus gadus tur dzīvo un saprot, kas un kā)

ponytail (2013-09-04 18:47)      Kokotei - paldies par atgādinājumu, man pat nebija ienācis prātā par tik elementārām lietām.:)
Ar dakteriem nav problēmu, arī pieaugušajiem medicīna ir bezmaksas, bet bērniem, piemēram, arī ortodonta pakalpojumi ir par velti. Tiklīdz kā ir pastāvīga dzīvesvieta, var aiziet uz tuvāko doktorātu un zobārstniecības praksi un piereģistrēties - gan pati, gan bērni. Visdrīzāk, ka pati arī būsi NHS (nacionālā veselības aprūpes sistēma) paciente, kam zobu dakteris arī būs bez maksas.
Skolā šeit bērni sāk mācīties no 5 gadu vecuma, bet (!!!) kamēr bērni ir sākumskolā, ir svarīgi, lai ir kāds, kas tos ved uz skolu un sagaida - tas ir obligāts noteikums. Bet to, parasti, jau var sarunāt ar kādu citu mammu vai tēti, kam pa ceļam. Par to, kā notiek audzināšana līdz 5 gadu vecumam gan zinu maz, jo pašai jau vairs nav aktuāli, un nav arī paziņu ar tik maziem bērniem. Katrā ziņā, bērnudārzu, Latvijas izpratnē, šeit nav, ir pre- school, bet tā ir vairāk kā sagatavošanās skolai, ne bērnu pieskatīšana no 7.00 līdz 19.00. Bet, ja autorei te ir radi, tad, iespējams, tie var palīdzēt.
Viss, kas ir saistīts ar elemtārām vajadzībām - pārtika, apģērbs - šeit ir gana lēts, toties dzīvokļi ir astronomiski dārgi (divu guļamistabu dzīvoklis vai māja mēnesī izmaksā apmēram 700 - 750 mārciņas, bet tas arī atkarīgs no vietas, šajā gadījumā stāsts ir par mazpilsētu 80 km attālumā no Londonas). Nevajag "iekrist" uz ir kā pievilcīgām cenām neta sludinājumos, jo tur nav minēti ne rēķini, ne nodokļi, tikai īre. Un katrā vietā vēl ir jārēķinās ar depozītu, kas ir mēneša maksas apmērā, un mēnesi uz priekšu jāsamaksā īre. Protams, atkal ir nianses. Tālāk uz ziemeļiem cenas ir zemākas, ja ir radi, kam jau ir savi kontakti, iespējams sarunāt, ka neiemaksā depozītu un tā joprojām - visādas variācijas.
Par darbu... Neko nemācēšu pateikt. Tur jau katram savs stāsts un pieredze, kas no daudziem apstākļiem atkarīgs. Varu teikt tikai to, ka darbu atrast var,

ponytail (2013-09-04 18:52)      ... bet jārēķinās, ka viegli tas nav. Un izpratne par strādāšanu kā tādu arī ir mazliet cita.
Katrā ziņā, ja ir kādi jautājumi, droši var rakstīt arī uz pastkasti, labprāt atbildēšu.:)

av2 (2013-09-05 00:09)      esmu dziivojis kaadas 4 valstis. Pamataa latviessi tomeer nav slinki, vismaz mana paaudze, un to darba deveeji NOVEERTEE agraak, vai veelaak ! Otrs, nekad neceri uz pabalstiem kur. Passai buus jaaciinaas ar asaraam aciis !Un peedeejais, taads miers, kaa Tev ir Latvijaa vairs nebuus nekad.

erucanob (2013-09-05 20:13)    1 Mani šai stāstā izbrīnīja viena lieta,proti,radi.Parasti tie,kuri dzīvo ārzemēs no Tēvijā palikušajiem mūk kā žīdi no krusta,kur nu vēl veselu gadu aicināt sievieti ar 2 maziem bērniem.Stāsta,cik tur,pārrobežā ir slikti,cik grūti,ka tik kāds neizdomātu atbraukt.Tiesa,paši uz mājām braukt netaisās.
Mans viedoklis būtu-skatoties cik labi zini angļu valodu un ko proti darīt.Bez valodas zināšanām būs grūti.Ja viena,tad vēl tā,bet ar 2 bērniem,nu nezinu vai vērts.Kaut gan,nav zināma Tava situācija šeit.
Izlasot Tavu nākamo topiku,domāju,ka Tev labāk palikt šeit,nevis lai reizi nedēļā ar kādu paseksotu,bet gan lai palasītu grāmatas,paskatītos labas filmas.Būs svētīgi.

Elllaaa (2013-09-21 23:44)      Ir cilveeki,kas taalaak par savu degunu neredz....ausis nedzird...no visa bail....tad uzcel mezaa telti vai zaru buudu,tupi un gaidi......

Rendez (2013-10-04 09:56)      Piekrītu Ponytail, piedzīvoju to pašu. Es gan nebraucu uz Uk dzīvot un palikt uz dzīvi, bet tikai gadu tur nodzīvoju, jo vēlējos labi apgūt un nostiprināt angļu valodu UK.
galvenais, kas jāsaprot katram iebraucējam - tu tur nevienam neesi vajadzīgs un neviens par tevi īpaši neuztrauksies. Pat radu un labu draugu attieksme mainās - šie cilvēki dzīvojot uz vietas UK un, savulaik izejot visas grūtības, ir mainījušies. Izņēmums varbūt ir attiecības vecāki-bērni, brālis-māsa utml. Un latviešu komūna UK noteikti nav tā, kas grūtos brīžos atbalstīs. Mēs kā tauta esam auksta un neiejūtīga. redzēju, kā kopā turas krievi, dienvidāfrikāņi, aziāti-tie gan viens otru atbalsta, palīdz ar padomu, pieredzi utml.
Lai gan mācījos angļu valodu, tomēr bija arī jāstrādā, lai izdzīvotu, jo tur ir cita dārdzība un par visu jāmaksā. nebiju tik finansiāli pārticis, lai varētu laiskoties un neko nedarīt. Man ļoti paveicās ar darba vietu, jo strādāju un dzīvoju vienā no visdārgākajām un drošākajām vietām UK - līdz ar to vide sakārtota, tīra, krāsaino praktiski nebija, koptas lēdijas baroja ar marcipānu tuvējā ezeriņā mītošos gulbjus un ozolu audzēs dzīvoja biklas stirnas m(tas tā - ironiski). Darba devējs nodrošināja ar labu dzīvesvietu (viss tīrs, sakopts, i-nets, lai gan istaba tāda, ka pašam tik vieta apgriezties), par kuru ļoti maz maksāju, toties jāstrādā bija garas stundas. Kko tādu LV nebiju pieredzējis. bieži vien kājas sāpēja, no mazas gulēšanas bija liels nogurums, īgnums, riebums pret visu-bet bija jasakož zobi un jādara.
Par vietējiem - ej, kur gribi, visur, kur dzird tavu akcentu, jautā no kurienes esi. Man vēl bija neuzminams akcents, jo ilgu laiku biju mācījies angļu valodu R-eiropā, līdz ar to biju zaudejis klasisko latviešu akcentu, bet kolīdz atbildi, ka esi no LV, nākamais jautājums ir - par ko tu strādā? Ja tava atbilde ir saistīta ar darbu, kas nav "baltais, tīrais" darbs, tad tu ierindojies automātiski melnstrādnieku

nita123 (2015-06-19 21:57)      medene,nebrauc! tur nav medus maize,tur būsi vienmēr otrā vai trešā šķira ;)tur pat sienas nepalīdzēs :)

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu