Nebrauciet uz ārzemēm!

Uz ārzemēm laikam labāk tomēr nebraukt, jo pēc tam Latvijā grūti dzīvot. Kārtējo reizi aizbraucu līdz Stokhomai, un jutos kā baltais cilvēks. Neviens, ejot pa ielu. nesmēķē sejā... Pretrī nenāk urļiku un cittautiešu tanšu trulās sejas... Neviens neslāj pretī kā kuģis, tā ka nevar tikt garām, kā tas katru dienu ir Rīgā. Neviens negrūstās. Ja netīšām kaut ar plecu pieskaras, tūdaļ atvainojas. Un visi vietējie runā zviedriski, nevis ķīniski vai turciski. Kāpēc Rīgā savākusies tāda trula publika, kas dzīvo pēc principa - ka tikai man pašam labi. Tāpēc šeit dzīvot ir grūti un nepatīkami. Tāpēc tik daudzi brauc prom, un atgriezties vairs nespēj. Jo nespēj izturēt šo nekulturālo, trulo publiku.

Land_of_Dreams      ..savukārt aizbraucot uz tuvējām ārzemēm Austrumpusē, Latvija šķietas tik laba..
Nu ir te labi! Tik daudz iespēju riņķot tieši tajās orbītās, kur pretī nāk smaidīgi, laimīgi Latvijas ļaudis..

dogville      Nez kāpēc zviedru tūristi,uz Rīgu atbraukuši,staigā ģērbušies,kā Everestu iekarot gatavotos:))Ar ko Stokholmas bruģis no Vecrīgas bruģa atšķiras...

GenaCom      zviedru tūristi ne jau Everestu atbraukuši iekarot tadā paskatā,bet gan naivās latvju meičas! :)

dogville      Gena...tantas pāri pusmūžam?!?

locco      padzīvo tur, iepazīsti šos "jaukos" cilvēkus... paskatīsimies, kā jūsmosi.

0000      njā njā...un Vācijā smēķē visi ka enmetās...krogos utt. Uz ceļiem mazs bērns un pīpo ka melni dūmi griežās!

Nevajag te ļaļa un apdirst LV. Ir daudzas labas lietas, kas nav abroad, iekš LV. UN abroad arī lielās pilsētas nav tā īstā Vācija, Francija, Čehija, Itālija utt. Esmu daudz kur bijis. Pilns ar turkiem (`piem., Frankfurte), nēģeriem (Parīze), krieviem (Helsinki)...un visur vakarā piedirsts ka traki! Jo ..miskastes nav! Visu met uz zemes! No rīta jā, viss izlaizīts, bet pa dienu kā sāk mēslot civilizētie rietumnieki, ta.... Rīgā ir miskastes, ik uz soļa!

Un pareizi viens piemetināja, Rīga nav visa Latvija.

Vēlreiz saku - galvu nost tam, kas apdirš LV! Ja tik ļoti nepatīk, neieredz savu tēvu zemi, tad pako čemodānu, prom un aizmirsti, ka esi letiņš un aizmirsti tādu LV, lai arī tur esot, neapdirstu savu tēvu zemi!

skvo      Ja Tev liekas ka viss apkārt ir pavisam slikti, tad paskaties spogulī, jo tieši Tu esi tas epicentrs kurš acīmredzot pievelk sev visu negatīvo. Man Rīga patīk un pat ļoti:) Arī kaimiņi man ir supper, tas nekas ka babukiem reizēm mēles niez, bet var takš saprast pesijā garlaicīgi un tā......, jaunākas rajona ziņas tak jāapspriež:D:D Tā ka problēma būs laikam Tevi, ka visur saskati vien slikto:))

Coolio29      jaa un ar zemako kulturas liimeni ir muusu pashu zeltenes lielakaa dalja ridzenieces prastas aizdzerushaas klubu prostituutas !!

0000      un vēl.....pats dzīvoju Rīgā, daudzdzīvokļu mājā. Publika kulturāla, draudzējamies ar ģimenēm, viss tīrs zolīds...paši esam salikuši puķes kāpņu telpā, neviens pat neiedomājas benčikus mest uz zemes.... un visi ejot pacel papīrīti no trepēm lai izmestu, nesaktoties uz to, ka apsaimniekošana super un apkopēja 3x nedēļā kāpņu telpu mazgā. Ja sīkie savāra sūdus, aizrādam un audzinam kopistiski. Es pat teiktu, ka dzīvojam tādā vidē kā Vācijā, ko esmu redzējis. Dzīvojam kā ir jādzīvo! Bet tas ir atkarīgs tikai no pašiem. Šito "kanti"turam mēs paši - iedzīvotāji! Morāle. gribi sakoptu valsti - sāc ar sevi pašu un savu telpu!

Godīgi, šitais kārtējais čīkstiens par to cik "slikti ir LV" uzskrūvēja mani. Un deru, ka topika autore kā čikstētāja ne reizi nav pieliekusies, lai kāpņu telpā paceltu sveša bērna nomestu papīrīti. Vot deru - jo tie kas tā dara, nečīkst un neaprej savu tēvu zemi!

Jei bogu, ar siksnu pa pakaļu tādiem ņaudējiem!

mojito      Bez shaubaam Stokholmaa dziive ir daudz komfortablaaka, un cilveeki laipnaaki. Un ir jaua rii getto rajoni,bet cilveki tajos sadziivo normaali,un taniis maajaas ir tikpat tiirs kaa Lv jaunajos projektos. Nu nav pienjemts pie-irst savu maaju pat babajiem.
Bet vispaar viss ir relatiivs, angljiem skjeit,ka zviedri ir veesi,iipashi ziemas periodaa,kad ir depresiivaaks-sabiedriskajaa izskataa,ska cilvekei brauc uz beereem,taa vinj smeejaas :)
Prakstiski visos parametros Stokholma ieliek Riigai. Bet esot Riigaa vajag kljuut taadam pasham, kaa saka When in Rome do as Romans do.
Cheers,
`Ps. Jaa,kad esi aka turists ,tad attieksme ir pavisam forsha,domaaju zviedru tuuristi arii taadu sanjem Riigaa.Bet ja vajag kautko no vinjiem,es domaaju darbu-tad ir visaadi,bet ja darbs reiz dabuuts,attieksme buus daudz daudz labaaka kaa LV,pats galvenais,ka vini ir godiigi,kaa norunaats,taa arii notiek.

Tessa      nav verts.tantai ar galvu sen nav labi.
Senta (2011-06-06 19:45) jautājuma autora komentārs
Latvijā nekad nebūs divvalodība. Nekad. Bet nevajag jaukt kopā divas atšķirīgas lietas. Te runa ir par ko citu. Jūtams, kā daudzos ļaudīs joprpjām sēž 50 gadu ilgajā okupācijas jūgā iesēdusies pazemība, verga sindroms... Jā, latvieši vēl nav gatavi brīvībai...
Politika, sabiedrība
Vai latvietis savā dzimtenē var justies kā mājās?
Pirms dažām dienām mans dēls brauca ar autobusu no Dreiliņiem mājās no ciemošanās pie drauga. Kāds apdzēries krievs viņam kaut ko jautāja, bet dēls krieviski tikpat kā nesaprot. Dēls pieklājīgi pateici: lūdzu, pasakiet latviski. ...un tad viņam bija jānoklausās viņa un latviešu gānīšana no Dreiliņiem līdz pat Rīgas centram... Fašisti bija maigākais, ko šis vīrietis pateica. Dēlsmājās atbrauca satraukts un sliktā garastāvoklī, jo nesaprot, kāpēc viņam savā dzimtenē bija jāpiedzīvo šāds pazemojums. vakara arī - gāju 200 metrus no mājās līdz veikalam. Pa ceļam divās vietās stāvēja krievi un skaļi lamājās ar visiem b..un h..., pat sievietes klātbūtnē. Kāpēc latviešiem savā zemē tas viss ir jāpieredz? Kāpēc krievi, kas dzīvo Latvijā, ir tik nekulturāla tauta?
Jautā Senta 2011-06-14 13:46
Senta (2011-06-14 21:13) jautājuma autora komentārs
Jā... Tik daudzās atbildēs skan savas tautas nonievājums - no ko nu mēs latvieši... mēs jau arī esam slikti. Tas liecina, cik dziļš verga sindroms cilvēkos sēž kopš padomju gadiem. Nu neesmu es ļoti sen latvieti dzirdējusi publiskā vietā lamājamies, kamēr krievu lamas dzirdu katru dienu. Mani pazemo tas, ka manam dēma jācieš no kaut kāda krieva, kurš atļaujas pieprasīt, lai dēls SAVĀ DZIMTENĒ runā svešā mēlē! Vai tas krievs pieprasīs, lai arī Vācijā, Anglijā un Zimbabvē atbild krieviski??? Dēls mācās 2. gimnāzijā, kurā, paldies dievam, vidusskolā krievu valodu nemāca, bet māca angļu un vācu valodu. Skola orientējas uz normālo pasaili, nevis kaut kādiem netīrie

poeTessa      a,vel atradu.
Senta (2011-06-01 12:51) viedoklis
Kāpēc vajag anālo vibratoru, ja var ar pirkstu kakiņas stumdīt??? :)))

bet tas,laikam,uz lietu neatteicas/uzsit sev pa pirkstiem/

spriganaa      cilveex (2011-08-16 18:17) viedoklis
tev ir viss, kas cilvēkam ir nepieciešams, lai sevi veidotu - gars;rokas;vēme. Dari! Nesaki sev un savam Dievam - es nevaru, man nav diezgan iespēju, man nesanāk. Centies vēl, centies labāk. Sevis dēļ. Tevi krāpj? Neļauj krāpties! Tevi aizvaino? Ej garām. Ja darīsi savu, viņi atradīs ceļu pie tevis un tev atvainosies! Tev atņēma? Lai paliek! Viņi savā starpā dalot tev nolaupīto kausies, bet tu sev iegūsi vēl lābāku!
Lai tavas acis neiekāro svešu. Lai tava roka nekaunas darba. Lai tava kāja nebīstas no ceļa un tava teka būs izdošanās ceļš. ( c)
Tēvreizes vietā! Āmen!

tantuks      tiem, kas padziivojushi aarzemees, kultuurshoks iestaajas jau 22.autobusaa, braucot no lidostas. un aarzemju lielpilseetu nomalees utainie babaji un visi paareejie churbaani chum un mudzh, bet vienalga vinji vismaz sasveicinaaties un pateikt sorry prot. daudzi letinji to veel nemaak un nes savu mega kultuuru seedeet parcinjaa zaaliite un trektereet alu un turpat blakus nospljauties pasaulee un ne par ko negrib adapteeties un iemaaciities kaut elementaaru sorry, pat ja 5 gadus dziivo UK.

art_deco      Bieži esmu līdzīgās tēmās copypastējusi šo ierakstu no savas DG. Iepostēšu arī tagad.
Ceļotājs, tuvodamies lielai pilsētai, jautāja sievietei, kas sēdēja ceļa malā: - Kādi ir cilvēki šajā pilsetā?
-Un kādi cilvēki bija pilsētā , no kuras tu nāc?
-Diezgan briesmīgi, - ceļotājs atbildēja. - Savtīgi, neuzticami, neparedzami...
-Ak, - sieviete nopūtās. - Tādi viņi ir arī šajā pilsētā.
Tikko pirmais ceļinieks bija aizgājis, pienāca kāds cits un atkal vaicāja, kādi cilvēki ir pilsētā. Un atkal vecā sieviete jautāja par cilvēkiem , no kuras nāk ceļotājs.
-Jauki cilvēki! Godīgi, darbīgi, dāsni. Man bija žēl viņus pamest, - stāstīja ceļinieks.
Gudrā sieviete atbildēja: - tādus cilvēkus tu atradīsi arī šajā pilsētā.

garaamejoshais      da labi nemurgo, taada ir visur.. gan jau biji kauktur miermiiliigaa vietaa un viss...

Kaapeec man sheit taadu probleemu nav?

Tu to sev esi iedvesusi galvaa un esi uzto iecikleejusies, taapeec, ka gribi redzeet cte tikai slikto un redzi to ko gribi redzeet....

nakc    1 Es pa Rīgas ielām pārvietojos ar smaidu. Neviens mani negrūsta... un ja arī sanāk, tad parasti saņemu atvainošanos.
Stokholmā esmu bijusi n-tās reizes un nekādu pārspīlētu pieklājību gan neesmu manījusi, viss normas robežās.

JurisK      Jaa, art_deco preciizi pateica - tu satiec taadus, kaada pati esi. Stokholma tev liekaas civilizaacijas kalngals, tu staigaa sveetlaimee, muti valjaa visu apjuusmojot, un cilveeki tev liekaas kaa dievi. Riigaa tu es kaada esi, taadi cilveeki arii tev apkaart.

av2      nav tik traki. Riiga , proams, "izcellaaas"...;(( Bet ne Latvija kopumaa. Driizaak man riebtos nejaussi satikt uz ielas vienu otru politikki , kas sataisiijussi paraadaus veel muusu beernu beerniem ko atmaksaat :((

Līdzīgi jautājumi
Parcelsanas uz Vaciju. (20 atbildes)Parskaitijumi no arzemem (13 atbildes)Kapec ukraini nebrauc glabt dzimteni? (56 atbildes)Naudas parskaitijums uz Latviju. (14 atbildes)
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu