Covid-19 obligātie testi starptautiskajiem lidojumiem.

1. Obligāts Covid-19 tests:
*Visiem pasažieriem, kas dodas uz Latviju no ārvalstīm, pirms iekāpšanas ir jāveic negatīvs PCR testa rezultāts COVID-19, kas veikts ne agrāk kā 72 stundas pirms lidojuma. Persona sagaida atteikumu, ja nav sertifikāta. Sertifikātam jābūt rakstītam angļu, franču, krievu vai izceļojošās valsts valodā.
Visiem pasažieriem, kas pārsēžas Rīgas lidostā, jābūt arī negatīvam Covid-19 PCR testa rezultātam, kas nav vecāks par 72 stundām pirms izlidošanas.(c)
_________un___________

2. Obligāts Covid-19 tests:
*Pasažieriem, kas ielido un iebrauc Latvijā tieši no galamērķiem ārpus ES vai Lielbritānijas, Islandes, Norvēģijas un Šveices, ir jāveic papildus otrais Covid-19 tests tūlīt pēc ierašanās par saviem izdevumiem un jāuzņemas atbildība par pašizolāciju pēc ielidošanas. (c)

Esmu ieplānojusi lidojumu Aberdeen-Rīga-Aberdeen šā gada jūnija mēnesī, ar aptv.10dienu (ik gada darba atvaļinājums) uzturēšanās laiku Latvijā.
Lieta ir pašsaprotama, ka bez Covid-19 testa *negatīvs* rezultāta, saprātīgi domājošs cilvēks lidmašīnā nekāps- Pandēmijas laikā slims nekur neceļos, bet sēdēs mājās un ārstēsies!

...bet izlasot norādes un prasības par
1. Covid-19 obligāto testu un šādas pat norādes ar prasībām par
2. Covid-19 obligāto testu, gribot/negribot, rodas jautājums:

ja Aberdeen lidostā visi pasažieri ir iekāpuši lidmašīnā veseli,...tad ielidodami Rīgas lidostā, ja ne visi, tad daļa no viņiem lidojuma aptv.2h.30min. laikā, iespējams, ir saslimuši ar Covid-19?
Kā to saprast: antisanitāri apstākļi lidmašīnās, salonos netiek veikti dezinfekcijas pasākumi vai lidmašīnu spārni ir tā aplipuši ar visādiem "ārzemju" vīrusiem, ka caur atvērtām vēdlūkām un ventilācijas trubām tie nonāk salonos un aplipina lidojuma laikā pasažierus?
Jau iepriekš, liels paldies visiem tiem, kuri izskaidros man šādu absurdu, obligātās PAPILDUS Covid-19 TESTA prasības sakarā, ielidojot Latvijā!

neratni_stasti      AivarN, vai Tu, lūdzu, varētu paskaidrot, kā caur degunu var tikt pie hipofīzes? Tos dobumus savstarpēji atdala kauli, hipofīzes rajonā šie kauli ir caurmērā biezi, hipfīze pati "sēd" kaulu ieskautos "turku sedlos", kas ir biezāki, nekā kauli, piemēram, pakauša rajonā. Tad pastāsti, kā ar tādu mazu testa puļķīti var "izurbināt" caurumu kaulā pieaugušam cilvēkam ar normālu kaulu blīvumu. Lūdz, uzskatāmus materiālus attēlu formā, kā šis process notiek un cik tad testus vajag, lai tuktu cauri "turku sedliem". 2021-05-04 12:50

Letija      72 h pirms lidojuma!
Tas tests principā ir diezgan formāls. Un pa trim dienām taču mierīgi var saķert visu ko, kā jau te raksta.
Papildus covid tests - absolūti normāla prasība!
2021-05-04 13:02

Vaukskis      ..Dubults neplīst!
Ja nevar pie mums ierasties pa šosejām vai dzelzceļu, ūdeņiem, doma ir, ka labāk lidojiet citviet vai pacietieties!
2021-05-04 15:54

AivarsN      Vienkārši piemērotāku vietu indes ievadīšanai kā deguna dobumu, nevar atrast. Nav jau nekāds noslēpums, ka jau sen hipofīzes dziedzeri indē ar fluoru saturošajām zobu pastām. 2021-05-04 16:16

DanaL      AivarsN piemīt apbrīnojama dzīvotspēja. Visapkārt mafija, ebreji, visādi parazīti un citi sazvērnieki, viņu indē visās iespējamās atverēs, bet viņš joprojām ir tepat ar mums, sveiks un vesels. Fantastika! 2021-05-04 17:11

AivarsN      Varbūt vajadzētu arī obligātu galvas daktera izziņu. 2021-05-04 20:59

av2      Jaa, liidz vasaras beigaam daudzkas var mainiities. Piemeram, ssobriig vel iisti nemaz nevar saprast , RIX maajas lapaa, vai ielidojot no valsts aarpus EU, ASV , ir jaaseezz tajaa 10 dienu karantiinaa, vai nav? Pat ar visu poti.
Ideja ir ...beidzot aizlidiot pie saveejiem. Bet, tad jau redzees.
2021-05-05 00:12

Any      *ir jau 14 d. periods - 2,5 h nav 14 dienas, tik vienkārši;
*pie absurda un izaicinājumiem šai vairāk kā gada laikā, manuprāt, visiem jābūt pieradušiem;
*neviens saprātīgi domājošs cilvēks pašlaik neceļos vispār, ja nu tiešām kkas pavisam steidzams/ svarīgs.
Visiem veiksmes.
2021-05-06 20:16

Ezjule      Tauta palīdziet, lūdzu, tikt skaidrībā: Ja esmu vakcinējusies ar Jansen pāris dienas atpakaļ. Vai varu nesagaidījusi tās noteiktās 2- ned. kaut kur mēģināt jau aizlidot? Vai taisot pirms lidošanas testu mani neuzrādīs kā pozitīvu?
P.s. Covidu19 izslimoju jau 2020.gadā. 6.mēneši jau pagājuši.
2021-07-17 13:50

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu