Kuras vietas izradit arzemju turistam, kurs nekad nav bijis Latvija?

Ne parak talu no Rigas, jo nezinam vai visas dienas busim ar auto.

kuks10  1 1 uz mauku māju,jo reāli visiem gribās izdrāzt mūsu vecenes..?!)))

cipari    1 Kurzemes jūrmala, Kolkas rags. kaut gan daba viņus interesētu vairāk par visu. Atceros, ka viens vācietis ieraudzīja sienāzi pļavā...500 metrus ar bļāvieniem lēkāja tam pakaļ un priecājās. Teica, ka tādas lietas viņi jau sen nav redzējuši brīvā dabā....Arī Vidzemes jūrmala ar saulrietu jūrā....gluži kā San Francisko.

lauvaliela    1 Bīriņu pils diez vai...tur lielākā daļa mēbeles ir nevis autentiskas...antīkas.....bet lietotās no eiropas....lētas kopījas...60 ...80.....bet ja cilvēks ir tups aizies....

draboss    1 Man tante ukrainiete, kas jau sen dzīvo Spānijā, ir bijusi daudz skaistās vietā bija sajūsmā par Krasta Lido, mans šokā :) ....Ja nebūtu tā gadījuma, es neieteiktu :)

contra      1. Vecrīga.
2. Jūgendstila Rīga.
3. Centrāltirgus.
4. Rundāle.
5. Turaida.
6. Padomju Rīga ( Ja cilvēks ir no rietumiem).
7. Rīgas kapi ( ja tūrists ir no Vācijas);
8. Cietuma šovs Liepājā ( ja cilvēki ir ar humora izjūtu);
9. Latvijas pirts rituāls.

neratni_stasti    1 Tā kā tūrisma ceļvežos tūristiem stipri iesaka izvairīties no Maskavas forštates, tad daži ļoti vēlās to redzēt drošā vietējo cilvēku pavadībā.

andzipa    1 Jau te pateica- ir jājūt, kas interesē viesim- vai krogi, vai daba, vai muzeji...
Bet no pieredzes varu teikt, ka ārzemniekiem ļoti patīk pabūt mūsu dabā- Kurzemes jūrmala (Kaltenes akmeņi, pusdienas Rojas krodziņā (tajā, kas tuvāk jūrai), Vidzemes Jūrmalā- Kāpa, Veczemju klintis, Tukums, Kandava (augšā pie pažarniekiem), Kuldīga- izstaigāt ar kājām.... (vēl visi "starā" ir manā dāčā- skaistā vietā kalnā, ezers blakus- bet tas ir tikai maniem draugiem)

Bembiite    1 Jau rakstīju, ka Veczemju klintis. Tieši vāciešus turp aizvedu patika jūras krasts, akmeņainā pludmale, iežu atsegumi, galdiņi jūras krastā, aizved uz Duntes mežiem, uz neskartu dabu.
Nu aizved pie Ķemeru purva Intas....

slieks    2 Mūsu vācieši ložņāja pa Liepājas ostas rajona ieliņām un fotografēja vecās koku mājas visas pēc kārtas. Vēl bija sajūsmā par aizaugušiem grāvjiem ceļmalās, par lapu koku puduriem, pavadot ar izsaucieniem - bet te taču ir ozons! Ventspils nepatika, bet patika Klaipēdas vecā osta, kur gājēju tiltiņu ar rokas mehānismu izgriež.
Priecājās par stārķiem, kas redzami visur laukos.
Tā kā - vecpilsētas un daudz maz neskarta daba.

ugunssuns    2 Centrāltirgu, Latgalīti... Jūrkalnes jūrmalu un Daugavas lokus.

selnija_      Rundāles pili! Obligāti!

kokote    1 Brīvdabas muzejā nav sezona - viss slēgts- tikai no ārpuses var ko aplūkot. Un ja tā viesošanās tāda privāta, tad varbūt tiešām ir vērt padomāt, kas ir šo cilvēku interešu lokā un orientējoši tam pakārtot apskates objektus.
Vispār mūsdienu interneta laikmetā parasti cilvēks uz kaut kurieni dodoties jau ir visas tās googles kartes un vikipēdijas apskatījis - tāda minimālā programma un jau ir kādas vēlmes. Varbūt ir vērts apjautāties tiem viesiem, ko viņi gribētu redzēt, kā izklaidēties, kādas opcijas piedāvāt (nu lielos blokus: kultūra (mūzika - opera?- pie mūsu operas biļešu cenām un zināmās kvalitātes - tas ir ļoti labs variants, ja vien cilvēki par to interesējas, māksla, aktīvā atpūta?- var vēl paspēt zemledus makšķerēšanu :D:D vai arī Siguldā ar bobu nobraukt, i tad pie Rozes aizstaigāt un ordeņa mestra apartamentus aplūkot))- tas pats analogi Cēsīs (autore tā kā no Cēsīm), ja tie veisi uz vēlāku, siltāku laiku, tad Āraišos var pasūtināt to "šovu" ar akmens laikmeta maltīti, ezerpils apmeklējumu, bronzas liešanu - nu tā kaut kā, no cita stāsta būtu Liepāja, karaosta un cietums, vai Cēsīm tuvāka Līgatne ar savu pazemes padomju bunkuru un turpat blakus dzīvnieki.
Plānojot pasākumu, nevajag to arī pārblīvēt, vajag ieplānot arī lēnās baudas mirkļus: ēdiena baudīšanu un sarunu prieku.

Rozite1977    1 tātad-vest vācu draugus uz maskačku, pēc tam pa kapiem pastaigāt, kā jau te iesaka, var ari uz turaidas rozes kapu, neaizmirstot storiju izklārēt, finālā riktīgu dropi, var pirtī, var bez, bet tā, lai atcerās vismaz nedēļu:)) nu tjip, kā taj anekdotē, gribi tikt no savas meitenes vaļā, aizved aukstā ziemas dienā ar elektrisko uz kino lauku rajonā:

_CatNap    1 pie jebkuras kulturas/turisma programmas- ari silti iesaku isto latvishu pirts ritualu. Ja Cesu puse - Uldis Rudzitis (Jaunievinas). tur ari interesanta bilog.saimniciba http://www.jaun-ievinas.lv/7.html
ir vests ne viens vien arzemnieks.

IipashaSieviete    1 Salaspils memorials daudzos (patiesiba visos) atstaj iespaidu!

kalatura    1 Parasti,pirms kaut kur dodos,pati izstudēju,ko apskatīšu,un vienmēr..trāpijums desmitniekā.Jo Tu nekad nezini,kas cilvēkam interesē.
Tavās interesēs vajadzētu būt-kā ātrāk viņam nokļūt no punkta A līdz punktam B.

Dianni    1 Atrod te kaut ko
http://www.fromme.lv/davanas-razots-latvija.
Vari aizvest uz Skrīveriem Gotiņas fabrikā :D

faxsis    1 Piemēram amītis kurš dzīvo kontinenta vidū KĀ ieraudzīja j ū r u , tā apsēdās un divu dienu saplānotā programma beidzās !
"Ceļaprieka" pieredze (c)
2013-05-26

edmunds19692      ja pa nopietno - aizved vienkārši uz mežu pastaigāties. Tici man, būs pilnīgā sajūsmā. 2013-05-28

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu