žāvēta gaļa
žāvēta gaļa - jautājumi un diskusijas
Tikai rēķinies, ka dažādās valstīs var būt ļoti stingri ierobežojumi ievedamajiem pārtikas un dzīvnieku / augu izcelsmes produktiem. Ļoti radikāli šai ziņā ir Austrālija, Jaunzēlande. Par citām valstīm nezinu. Var Eiropā,par Ameriku nezinu var,bet labāk būtu ja viņa ir vakuma maisiņā ··· žāvēta gaļa: Vai žāvētu gaļu var likt ... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) »
Žāvētas paipalas (11)
Gribās zināt vai ir arī gaļa vai tikai kauli? :) Ieraudzīju Liepkalnu veikalā. Tādas maziņas, vistu šķiņķa lielumā. Dārgas pēc vella. Vai ir vērts pirkt Interesanti.
Gribās zināt vai ir arī gaļa vai tikai kauli? :) Ieraudzīju Liepkalnu veikalā. Tādas maziņas, vistu šķiņķa lielumā. Dārgas pēc vella. Vai ir vērts pirkt Interesanti.
Kā pareizi žāvēt veselu rukša cisku? (11)
Atceros bērnībā pieliekamajā vienmēr karājās rukša stilbs, gan ziemā gan vasarā. Vienmēr varēju no našķoties kamēr vecāki darbā. Atceros tikai ka ar tēvu vedām malku uz kūpinātavu un tā bija liela. Tagad dzīvojot ...
Atceros bērnībā pieliekamajā vienmēr karājās rukša stilbs, gan ziemā gan vasarā. Vienmēr varēju no našķoties kamēr vecāki darbā. Atceros tikai ka ar tēvu vedām malku uz kūpinātavu un tā bija liela. Tagad dzīvojot ...
P.S. katrā pusē savas receptes. Kudala- no Latvijas rūpnīcām??? Nu atvainojiet...kura Latvijas gaļas rūpnīca ražo auksti kūpinātu gaļu, un, ja ražo, tad kāpēc to nevar ikdienā nopirkt! Tjotju Marfu no Makašāniem lūdzu neminēt!:)
P.S. Cik saprotu jautājums ir par normāliem kūpinājumiem... Kā to darīt nezinu, bet jautājums ir globālāks- kāpēc Lietuvas kolhoznieki (zemnieki) to prot un dara, un pat rūpnieciskos apmēros, bet Latvijā nekā cita kā ar elektrību un piepumpētu gaļu saražot neprot... garš process, uz vairākām dienām. Iesaku ietīt marlītē, lai neapdeg melna, tas tā drošībai. Melnalkšņa malka..Dūmotavā tikai knapi silti dūmi,vismaz 24 stundas. Kurtuve metrus trīss no dūmotavas, lai kastums netiek.. ··· žāvēta gaļa: Kā pareizi žāvēt veselu ... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) »