žāvēta gaļa

žāvēta gaļa - jautājumi un diskusijas

Jā var likt. Biju ielikusi. Mana soma automātiski pārgāja uz pārbaudāmajām, bet tomēr gala rezultātā viss bija kārtībā. Rokas bagāžā var likt, no drošības apsvērumiem nedrīkst likt tikai šķidrumus (vienā lidostā man lika izņemt arī zobu pastu).
Tikai rēķinies, ka dažādās valstīs var būt ļoti stingri ierobežojumi ievedamajiem pārtikas un dzīvnieku / augu izcelsmes produktiem. Ļoti radikāli šai ziņā ir Austrālija, Jaunzēlande. Par citām valstīm nezinu.
Var Eiropā,par Ameriku nezinu var,bet labāk būtu ja viņa ir vakuma maisiņā ··· žāvēta gaļa: Vai žāvētu gaļu var likt ... lasīt visu diskusiju (6 atbildes) –»
Žāvētas paipalas (11)
Gribās zināt vai ir arī gaļa vai tikai kauli? :) Ieraudzīju Liepkalnu veikalā. Tādas maziņas, vistu šķiņķa lielumā. Dārgas pēc vella. Vai ir vērts pirkt Interesanti.
Esmu redzējusi savā tirdziņā un nodomājusi, ka izskatās pēc žāvētas vārnas. Kaut kā nemaz nav vēlmes pamēģināt, kā garšo. Žāvētas paipalas ir ļoti labas! Ja ir nauda, zobi un suns,var pirkt droši! Ēst var.. garšīgi un diētiski, jo paēdis no viņām nebūsi. Delikatese tak! Nav domātas lai pieēstos! tur nav ko žāvēt:)) ··· žāvēta gaļa: Žāvētas paipalas lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kā pareizi žāvēt veselu rukša cisku? (11)
Atceros bērnībā pieliekamajā vienmēr karājās rukša stilbs, gan ziemā gan vasarā. Vienmēr varēju no našķoties kamēr vecāki darbā. Atceros tikai ka ar tēvu vedām malku uz kūpinātavu un tā bija liela. Tagad dzīvojot ...
Iesākumā gaļu sāla.Apmēram nedēļu notur sālsūdenī. Tad uz kuriņu. Žāvē divas dienas,kurinot ar svaigi cirstu alksni. Gaļas mīkstums atkarīgs no tā,cik pirmā dienā iedosi siltumu.Garš stāsts,bet nekā neizdarāma nav.
P.S. katrā pusē savas receptes.
Kudala- no Latvijas rūpnīcām??? Nu atvainojiet...kura Latvijas gaļas rūpnīca ražo auksti kūpinātu gaļu, un, ja ražo, tad kāpēc to nevar ikdienā nopirkt! Tjotju Marfu no Makašāniem lūdzu neminēt!:)
P.S. Cik saprotu jautājums ir par normāliem kūpinājumiem...
Kā to darīt nezinu, bet jautājums ir globālāks- kāpēc Lietuvas kolhoznieki (zemnieki) to prot un dara, un pat rūpnieciskos apmēros, bet Latvijā nekā cita kā ar elektrību un piepumpētu gaļu saražot neprot... garš process, uz vairākām dienām. Iesaku ietīt marlītē, lai neapdeg melna, tas tā drošībai. Melnalkšņa malka..Dūmotavā tikai knapi silti dūmi,vismaz 24 stundas. Kurtuve metrus trīss no dūmotavas, lai kastums netiek.. ··· žāvēta gaļa: Kā pareizi žāvēt veselu ... lasīt visu diskusiju (11 atbildes) –»
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010