Pirmoreiz ārzemēs?

Pirmoreiz ārzemēs?Tik nesen pamaniju šāda šova esamību un entuziastiski noskatijos visas sērijas (spriežot pēc visa - vairāk nebūs). Jaunieši uzvedās kā jaunieši, bet vecākie ceļotāji bija visai "kolorīti".. sevišķi "dāma" - negaršīgs saldējums un siers, negaršīga kafija, arhitektūra "meh" (Latvijā labāka protams).. nu vismaz pēdējā sērijā skats no kalna patika :D (ja nav redzēts - viņi ciemojās Itālijā). Tik "latviski". Daudz kas tiek salīdzināts, nolīdzināts (ar zemi) un tiek skaitīta katra kapeika (tas nekas, ka ne sava un par to nav tik ļoti jāiespringst). Un, ceļojot, tas ir raksturīgi arī naudīgiem latviešiem. Kāds bija jūsu pirmais ceļojums ārzemēs?

joens (2014-10-10 14:55)      Man ar´, man ar´ ... vārdiskā caureja nav apturama ...

OK, Lietuva un Igaunija lai neskaitās, pirmā vispār no bērnības mājām dažu km attālumā. Ārzemes pirmoreiz bija perestroikas laikā, kaut "Bolgarija ņe pķica, kurica ņe zagraņica", attiecīgi īstam kultūršokam iemesla nebija (Berjozkas veikalos bija jau paspēts ielūkoties agrāk). Galvenais secinājums (kā daudziem), bez valodas zināšanām uz ārzemēm braucu pirmo un pēdējo reizi. Vēl daži gadi, atvērās robežas un devos ciemos uz DDR. Ar mazāk kā minimālām doič zināšanām (skolā angļu valodu mācīja), uz vietas nebija variantu, vietējie arī bija monoligvāli, bet runāties vajadzēja daudz. Ieguvums - atvēra "čakras" un kopš tā laika nav problēmu komunicēt kaut ar ķīniešiem. Pēc gada čelnočnij vojaž uz Dienvidslāviju (tauta pamatā brauca caur Ukrainu-Ungāriju, mēs sasparojāmies caur Poliju-Čehoslovākiju-Ungāriju), piedzīvojumu pilna kabata (kapeiku skaitīšana neskaitās, jo naudas objektīvi bija ļoooti maz). Tad Polijas tirgi, n-reizes Vācija (abas puses) utt. Ir nauda, ceļoju, nav naudas, bīdu peli pa googlemaps.

Mavs (2014-10-10 18:01)      kokote - neviena jauna jahta atgādāta netika. Bija brauciens ar jahtu "BRAVO" - no Rīgas līdz Invernesai, "Neptūna kāpnes", Lohnesa ezers u.t.t. Protams, par cik toreiz "tā pat" nevarēja doties uz ārzemēm, bija "tēma" - latviešu jūrnieku kapavietu apsekošana Skotijas krastos. Plimutā mainījās ekipāžas. Es biju atpakaļceļa ekipāžā. Turpceļā komandai gadījās visādi interesanti piedzīvojumi, mums bija mierīgāk. Ja neskaita to, ka Ziemeļjūrā kaut kā "izmainījamies" ar vētru, kas visu Ķīles un citu Ziemeļvācijas ostu jahtklubus pārvērta par kokteili no salauztām un krastā izmestām jahtām, ūdenszālēm un visādiem peldlīdzekļiem. Tas, ko ieraudzīju Ķīles jahtklubā, ir neaizmirstama bilde. Iedomājieties skatu, kad pāri milzīgam jahtklubam pāriet milzu traktors :)
Bet turpceļš ar auto arī bija interesants. No Rīgas līdz Plimutai, ar minimālu budžetu (varēja samainīt kaut kādus tur 100 rubļus (pēc kursa 0.65 USD = 1 RUB), 11 cilvēki mikroautobusā RAF (brīnos, kā tas neizjuka pa ceļam), lielākie prieki - izstiepties normālā gultā vai ieiet dušā :)
Bet nu prieks bija nereāls :)

Andzus9 (2014-10-18 23:47)      Lietuvu un Igauniju pie ārzemēm nepieskaitu, bet mans foršakais ceļojums bija 2005.gadā,kad mēs jauniesu kompānija ar masīnu braucām tiešām uz dullo pa Eiropu. No rīta mostoties mēs nezinājām kurā valstī nakšņosim nakamo nakti!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu