Kas jāņem vērā ceļojot uz Sanktpēterburgu?

Mīlīši,padalieties,lūdzu, svaigākajā pieredzē,kas jāņem vērā, braucot uz Sanktpēterburgu, braucot pašam ar satiksmes autobusu, nevis caur tūrisma firmām.

cipucis (2011-08-30 08:13)  1   Ipaši nekas krimināls nav gaidāms, ja braucat Ar Lux Express firmu, laipni šoferi no Latvijas līdz Igaunijas robežai ar Krieviju, tālāk brauc igauņu šoferis, tēja, kafija, šokolāde un minerālūdens par brīvu, tualetes, vārdu sakot komforts. Neko sliktu nevaru teikt, tikai to, ka uz robežas Tevi protams pārbauda, bet mantas gan nepētīja, vienīgi braucot atpakaļ krievu muitnieki izlases variantā to darīja.

Effy (2011-08-30 08:53)    1 Peterburga esmu pabijusi reizes piecas. pedejo reizi gadus sesus-saptinus atpakal. nezinu, ka tur ir tagad, bet taja laika tur bija specialas cenas turistiem, kuras, protams ir daudz augstakas, ka vietejiem. piemeram, izbraucienam ar kugiti vai ieejai kada muzeja. ta ka, ja tev tur Peterburga ir kadi draugi/pazinas, tad labak, lai vini iet visur pirkt biletes. sanaks krietni letak.
visertaka un atraka parvietosanas ir ar metro.
iesaku aizbraukt ar kugiti uz struklaku parku. man tikai tagad uz sitiena izkrita no atminas ara nosaukums, bet domaju, ka veteja info centra sapratis, par ko ir runa un paskaidros, ka tur noklut.

Endzija (2011-08-30 09:04)  2   Jaasagatavojas, ka lielakoties apkalposhana jebkuraa vietaa buus nelaipna

Maverick (2011-08-30 09:40)  1   Arī biju tur pēdējo reizi pirms gadiem septiņiem.
Diezgan liels kontrasts starp to, kas paredzēts tūristiem un to, kas redzams "no otras puses". Par cenām - Effy taisnība - tur ir izdevīgāk izlikties par krieviem :)

Strūklaku parku sauc par Pēterhofu - to tiešām vajag redzēt ! Uz turieni var ērti aizdoties ar ātrgaitas kuģīti no pilsētas centra. Vēl rekomendēju Ermitāžu, Pētera-Pāvila cietoksni un Carskoje Selo - Rundāles pils pēc tā liksies kā maza pieticīga būdiņa.
Šaubos vai pa šiem gadiem ir būtiski uzlabojies serviss - tas tur bija vienkārši briesmīgs ! Brokastu "Zviedru galds" viesnīcā būtu uzdzinis šausmas pat fašistu koncentrācijas nometņu klientiem.

Effy (2011-08-30 09:55)      visas reizes, kad biju Pēterburgā, nebiju tur gluži kā tūrists. mamma tur mācījās augstskolā uz režisoriem neklātienē. dzīvojām vai nu viņas īrētajā istabiņā vai pie viņas draugiem-kursabiedriem. arī pēc augstskolas pabeigšanas kopā braucām uz kursa salidojumiem. tā kā esmu pietiekami redzējusi Pēterburgu no "otras puses" kā saka Maveriks.
uz servisu īpaši neiespringu, jo sapratu, uz kurieni braucu. īstenībā to var pat uzskatīt par sava veida eksotiku :) sevišķi patika parastās mazās kafeinīcas, kurās ieejot, sajūties kā nonākot citā laikā, vai arī pārtikas veikali, kuri nav tirdzniecības centros. pie mums vai kādā citā Eiropas valstī neko tādu nepiedzīvosi, lai kā arī censtos taisīt mākslīgi kafūžus padomju laika stilā. tur tas nav mākslīgi, tur tas ir dabiski. tāpēc arī pilnīgi savādāk.

effy_ (2011-08-30 10:07)    1 aizmirsu vēl piebilst, ka Pēterburgā, ejot mainīt naudu, vajadzētu paņemt līdzi pasi. tur pat pašā začuhanajā valūtas maiņas punktā var paprasīt pasi. nezinu, priekš kam viņiem pase, bet nu tāda viņiem tur ir sistēma. vismaz bija.

katrā ziņā, neskatoties uz visu, man personīgi ļoti patika Pēterburga. vairāk kā Maskava. labprāt aizbrauktu uz turieni vēl kādu reizi. manuprāt tā ir pilsēta, kura nevar apnikt, jo vienmēr ir vēl kaut kas, ko redzēt.

av2 (2011-08-30 10:25)    1 krievijaa esmu bijis 2 reizes. Vienreiz pat uz paaris meenessiem. Bija normaali.Nevines jau nevienu speciaali necentaas apccakareet ko paardodot. Bet tas bija pirma 20 gadiem. Tagad jau vareetu buut airi savaadaak.
Par to eessanu krievijaa. Mans viedoklis ir taads - man arii oglees cepti kartupelli ar sillki lloti garrsso, un nevajag nekaadus uuber krutos restoraanus ,vai kafuuzzzus. Paskatiities vajag uz sevi no mals - nemaz tik kruti neesam, un vai vajag to teaatri ? :) Prast krievs sibiirijas ciematinnaa ir normals cilveeks savaa dzilaakjaa buutiibaa.

einars40 (2011-08-30 10:25)    1 Biju Pēterburgā pirms mēneša,braucu ar satiksmes autobusu(turp)un vilcienu(atpakaļ).Jābūt pasei ar vīzu,ja esi LV pilsonis,un gatavam tam,ka vismaz uz vienas robežas būs jākāpj laukā(no vilciena,protams,nē),ar visām mantām jāiet caur kontrolpunktu,un bagāžu pārbaudīs.Mūsu reisā(Tallina - Spb)pārbaudīja visus.Citādi nekādu atšķirību no parasta reisa autobusa.Vēlams prast krievu valodu - būs nesalīdzināmi vieglāk,nekā,ja mēģināsi ar krieviem runāt angliski.
Nav tur jāiet ne uz kādu "začuhanno valūtas punktu".Rubļus var mierīgi samainīt jau mūsu bankās - netaisies taču vest uz turieni čemodānu ar naudu?Ieliki makā,un miers.Ja nē - Piterā ir daudz mūsdienīgi iekārtotu banku,ar tādiem pašiem bankomātiem,kuri ņem pretī visas pasaulē izplatītākās kartes.Tikai jārēķinās ar komisijas maksām(man paņēma Ls1,77),tā ka ļoti bieži to darīt nevajadzētu.

nakc (2011-08-30 10:28)  1   Krieviju ar veselo saprātu nesaprast :) Par daudzām lietām nāksies brīnīties.
Visos muzejos ieejas biļetēm ir divas cenas - vietējiem un iebraucējiem. Iebraucējiem protams dārgākas ;) Ja proti bez akcenta palūgt biļeti varēsi iešmaukt kā vietējā, bet Ermitāžā liek uzrādīt pasi ;)

sanitka (2011-08-30 10:32)      pasi visur prasa,jo ir jāpiereģistrējas iebraucot,bez reģistrācijas ilgāk par laikam 2 dienām tur uzturēties nedrīkst. To reģistrāciju veic vai nu viesnīcas administrators,kur apmeties vai tuvākajā pasta nodaļā,kaut kā tā.

joens (2011-08-30 13:19)      Tauta jau vairumā ļoti saprātīgi daudz ko pastāstīja, ja jautājums būtu uzdots ne tik globāli, atbildēt varētu vēl sīkāk un precīzāk.

Pase ar vīzu, rubļi un maksājumu karte (maiņai USD vai EUR, kaut samainīt var arī LVL, tikai kurss nesmuks), pilsētas karte, krievu valodas zināšanas.

Evia (2011-08-30 14:15)      ieteikums - visur runā krieviski, sevišķi pie muzejiem, tad maksāsi par ieeju kā vietējais, pretējā gadījumā visur pārmaksāsi :)

Momo (2011-08-30 19:07)      pirms pāris gadiem ermitāžā studentiem bija par puscenu. vajadzēja tikai studenta apliecību. māsa iešmauca ar baltajām tiesībām kā studenta karti. un par pie desām un siera pieliktiem pīkstuļiem pārtikas veikalos arī nav ko brīnīties. turpatās vēl var paprasīt parādīt somu. redzēju, kā kratīja arī tantuku, kas izskatījās kā godīguma iemiesojums. laikam jau zog bezbožno.

marats (2011-09-02 23:02)      Uz robeža jārēķinās, ka visus izdzen ar somām laukā nakts vidū un jāiziet pasu kontrole. Bet tā ir normāla procedūra. Tālāk viss iepriekš rakstītais atbilst patiesībai- ārzemnieku cenas, kas atšķiras no vietējām utt. Pilsēta skaista, jāredz Ermitāža, Pēterhofa. SP vienmēr bijusi Krievijas pērle- tā nav Maskava, tur VISOS laikos dzīvojusi Krievijas inteliģence. Lai veicas;)

inguna (2011-09-16 20:48)    1 Viss jau ir izstāstīts sīkumos,tik vēl viena maza niansīte,uz gājēju pārejām gan uzmanīgi,neviens tur īsti nebremzēs un nepalaidīs kā Latvjā. Muzejos gan grūti noslēpt ka neesam krievtautībnieki,kaut vai runātu bez akcenta krievu valodā. Tie zelta gredzeni,mohēras jakas un copes trīslitru burku augstumā mums nav un nesanāk mums tas oh...un ah...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu